3.3.11

Jo també soc catalana



Quiero recomendar este libro, sólo está en catalán (creo).

Cuando has vivido 8 años en marruecos y 16 en Catalunya, de dónde eres? de dónde creen que eres el resto de gente? y sobretodo... de dónde te sientes?

Najat El Hachmi, (¿marroquina que vive en Vic o vigatana que de orígen marroquí? que mas da, simplemente, Najat) aborda estos temas de manera muy interesante.

Os lo recomiendo.

-Jo sóc català, mama?
Quan el seu fill li formula aquesta pregunta, Najat El Hachmi no sap què contestar. L’autora va deixar el seu país, el Marroc, quan només tenia vuit anys i des de llavors viu a Catalunya. Amb aquest llibre va decidir abordar amb profunditat i agudesa l’experiència de ser immigrant: la llengua, la qüestió de la identitat, la religió, les dones, el sentiment de pèrdua envers el Marroc i alhora de pertinença a Catalunya, el seu país d’adopció.
Amb un català impecable i ric en matisos, amb una prosa capaç d’enganxar els lectors i una capacitat sorprenent per captar l’essència dels fets, Najat El Hachmi ens transmet l’esperança en un futur en el que es pugui respondre sense dificultats a la pregunta del seu fill. Un llibre fonamental per entendre com són els nous catalans del segle XXI.


Además he encontrado una entrevista interesante a la autora (en castellano) sobre el libro, la podéis leer aquí

1 comentario:

Kinshasa dijo...

Interesante,intentaré buscarlo en Castellano,a ver si lo encuentro.

Besotes

Teresa